حافظه کش چیست:
ممکن است هنگامی که در مورد پردازنده صحبت می شود در رابطه با کش CPU نیز شنیده باشید. اما شاید اطلاعات کافی در رابطه با آن و همچنین اعدادی که به همراه دارد نداشته باشید. بنابراین ما در این مقاله می خواهیم در رابطه با اهمیت کش پردازنده و عملکرد آن صحبت کنیم پس ادامه این مقاله رو از دست ندهید.
در گذشته پردازش اطلاعات و حافظه دارای سرعت کمی بود، اما در دهه 1980 سرعت پردازش اطلاعات سریعاً شروع به افزایش کرد. با این حال حافظه سیستم در آن زمان (RAM) نتوانست با افزایش سرعت پردازنده مطابقت داشته باشد. بنابراین نوع جدیدی از حافظه فوق العاده سریع یا همان حافظه کش پردازنده (CPU Cashe Memory) متولد شد. امروزه کامپیوترها دارای انواع مختلفی از حافظه هستند. حافظه اصلی، همان هارد و یا SSD بوده که قسمت عمده ای از داده ها را مانند سیستم عامل و برنامه ها در خود ذخیره می کند.
در مرحله بعدی، حافظه دسترسی تصادفی (Random Access Memory) را داریم که معمولاً با نام RAM شناخته می شود این حافظه بسیار سریعتر از ذخیره سازی اولیه توسط هارد می باشد، اما فقط یک ذخیره سازی کوتاه مدت است.
در واقع رم ها جهت دسترسی به اطلاعاتی که نیاز است مدام در دسترس باشد مورد استفاده قرار می گیرند زیرا سرعت دستیبانی به آن را به شدت افزایش می دهند. در آخر، پردازنده و یا CPU دارای واحد حافظه سریع تری در درون خود است که به عنوان حافظه کش پردازنده و یا CPU Cashe Memory نیز شناخته می شود.
حافظه کامپیوتر از اجرای مختلفی تشکیل شده است که دارای سلسله مراتب خاصی است. در بالاترین سطح، کش پردازنده قرار گرفته که در نزدیکترین حالت ممکن به CPU قرار دارد، زیرا خود بخشی از خود آن می باشد. برخلاف DRAM، رم استاتیک یا SRAM می تواند داده ها را بدون نیاز به رفرش کردن مداوم نگهدارد.
نحوه عملکرد حافظه کش CPU:
برنامه ها و APP های موجود در کامپیوتر به نحوی طراحی شده اند که پردازنده ی مرکزی بتواند به راحتی آنها را تفسیر و اجرا نماید. هنگام اجرای یک برنامه، دستورالعمل ها از حافظه اصلی (Hard Drive) به CPU راه می یابند.
داده ها ابتدا در RAM بارگزاری شده و سپس به CPU ارسال می شوند. امروزه پردازنده ها قادر به انجام تعداد زیادی دستورالعمل در ثانیه هستند. برای استفاده کامل از توان خود، CPU نیاز به دسترسی حافظه فوق العاده سریع دارد، جایی که حافظه کش پردازنده وارد می شوند.
کنترلرحافظه داده ها را از RAM گرفته و به کش پردازنده ارسال می کند. بسته به اینکه چه پردازنده ای روی سیستم شماست، این کنترلر، میتواند روی چیپست North Bridge روی مادربورد و هم داخل خود CPU باشد.
جهت مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید:
☎️021–62913